Hypotheek afsluiten

Wellicht wilt u een hypotheek  als u een villa wilt bouwen in de Costa Blanca. Meer informatie over de voorwaarden en werkwijze vindt u hieronder.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een villa in de Costa Blanca te financieren.

 • U kunt het onroerend goed uit eigen middelen financieren
 • U kunt een 2de hypotheek op uw Vlaamse woning nemen, mits er voldoende ruimte is
 • U kunt een hypotheek aanvragen bij een Spaanse bank

Om een hypotheek in de Costa Blanca te kunnen krijgen dient u minstens aan de volgende eisen te voldoen:

 • U dient minimaal 40% van de koopsom uit eigen middelen te financieren.
  Banken financieren over het algemeen 60% tot maximaal 70% van de aankoopprijs van de woning. Daarnaast dient u de kosten koper (overdrachtsbelasting, notaris- en registratiekosten) van ongeveer 10% ook zelf te betalen. In totaal dient u dus tussen de 40% en 50% zelf aan eigen middelen in te brengen.
 • Het spreekt voor zich dat er voldoende inkomen moet zijn.
  Om in de Costa Blanca een financiering met hypotheek te krijgen dient u altijd uw inkomen te kunnen bewijzen. Dit kan inkomen zijn als werknemer,gepensioneerde of als zelfstandige, huurinkomsten of inkomsten uit vermogen. Een ondernemer moet van de laatste twee jaren de balans/jaarrekening  kunnen laten zien. Over het algemeen mag u 35% van uw netto inkomen aan woonlasten besteden.
 • De beoordeling van uw persoonlijke situatie.
  Naast het inkomenscriteria beoordeelt de bank een hypotheekaanvraag op gezinssamenstelling, of u een huur- of koopwoning heeft, aantal en de leeftijd van kinderen, soort werk, soort inkomsten, enz.

De duur van het hypotheekproces

De totale hypotheekaanvraag, vanaf het presenteren van uw dossier bij de bank tot aan het passeren bij de notaris, duurt gemiddeld 4 weken.

Wij werken met alle grote banken, o.a.:

Ook de meeste (regionale)spaarbanken zijn ons bekend