Alicante

Gepubliceerd op 2 november 2019 om 01:21

DE BADPLAATS EN HAVENSTAD ALICANTE

 

Alicante - Beleef de stad Alicante, op zijn Valenciaans: Alacant, en zijn bezienswaardigheden. Alle nuttige Reis- en Vakantie informatie voor Alicante - De Stad Alicante ligt in de regio Valencia en de provincie Alicante, de stad Alicante is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Alicante en de stad Alicante ligt aan de Costa Blanca .

Ga je of ben je in Alicante? Lees hier dan alles over de havenstad en badplaats Alicante !

 

 

De stad Alicante, kennen de meeste mensen alleen maar van het vliegveld als een soort toegangspoort naar de Costa Blanca. Maar het is zeker leuk deze leuke stad eens een bezoekje te brengen. Dan de stad Alicante heeft een rijke geschiedenis, cultuur, gastronomie en een heerlijke, mooie, lange boulevard. 

 

Het historisch stadscentrum

Het historisch stadscentrum van de stad Alicante heeft twee verschillende oude stadswijken de ene is Casco Antiguo en de andere is de wijk El Barrio. In de oudste wijk, Casco Antiguo vind je de basiliek Santa Bárbara, het Plaza Ayuntamiento, de markt Mercado Central en het stadstheater. Deze oude wijk heeft vele kleine enge straatjes en leuke pleintjes. Je vind Casco Antiguo tussen Rambla Méndez Núñez en de bekende berg van Alicante.

De oude wijk bestaat uit smalle straatjes met trapjes, die tegen de hellingen van de Monte Benacantil aan zijn gebouwd. Deze schilderachtige straatjes zijn rijkelijk voorzien zijn van bloemen en van mooie versierde tegeltjes. Hier vind je ook de schilderachtige Hermitage van het Heilig Kruis .

Castillo de Santa Bárbera 

Naast de stad Alicante vind je de berg Benacantil, deze berg met een hoogte van 166 meter vind je het kasteel van Santa Bárbara. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad Alicante en de middellandse zee. Het kasteel van Santa Bárbara is een groot gedeelte gebouwd in de 16e eeuw. Maar de bouw zou al gestart zijn in de 9e eeuw. Vanaf 1963 is het kasteel ook te bezoeken. Het kasteel is te voet als met de auto of met de toeristenbus te bezoeken. Je kunt ook gebruik maken van één van de twee liften, aan de Avenida Juan Bautista Lafora.

 

Openingstijden van het kasteel zijn:

Maandag t/m zondag van: 10.00 uur t/m 20.00 uur in de maanden oktober tot en met maart
Maandag t/m zondag van: 10.00 uur t/m 22.00 uur in de maanden april, mei, juni en september
Maandag t/m zondag van: 10.00 uur t/m 00.00 uur in de maanden juli en augustus

Museo de Arte Contemporāneo de Alicante (MACA)

Als je van moderne kunst houdt ben je in het Museo de Arte Contemporāneo de Alicante (MACA) op de juiste plaats. Dit museum is sinds 1976 in het centrum van de stad Alicante, in een prachtig en mooi historisch pand uit de 17e eeuw. In het museum is een vaste collectie van de kunstenaars Eusebio Sempere, Dalí, Miró, Picasso en verschillende andere grote kunstenaars. Daarbij vind je hier ook tijdelijke uitstellingen van verschillende kunstenaars.

 

Adres:

Plaza de Santa María 3
03002 Alicante

Meer info vind je op de website Museo de Arte Contemporāneo de Alicante - Website

 

Openingstijden zijn op:

Dinsdag t/m zaterdag van: 10.00 uur t/m 20.00 uur

in de zomermaanden vanaf 11.00 geopend 
Zondag en feestdagen van: 10.00 uur t/m 14.00 uur
Op maandag is het museum gesloten

 

Winkelen - Shoppen in Alicante

De winkels in Alicante zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Normaal zijn de openingstijden van 9.00/10.00 uur tot 13.30/14.00 uur. Na de lunch gaan de winkels weer open vanaf 17.00 uur en blijven open tot 20.00 of 21.00 uur. Dit zijn natuurlijk de algemene openingstijden voor kleine bedrijven de grote winkels, warenhuizen en de grote supermarkten gaan niet dicht tijdens de lunch, en blijven gewoon de hele dag open.

Op zon- en feestdagen zijn zoals overal in Spanje in het algemeen gesloten. In de stad Alicante kunnen de winkels op 10 zondagen geopend zijn. Deze vinden in het algemeen plaats rondom Kerst, Pasen en tijdens de uitverkoop.

 

De bekendste en beste winkelstraten zijn:

Avenida Maisonnave is een zeer populaire winkelgebied het is dus geen verrassing dat je hier de meeste internationale merken vindt ook het grote El Corte Inglés warenhuis. 

TIP: Op Calle Alemania, naast Avenida Maisonnave, vind je K-tuin, een Apple-reseller.

 

Ook het Puerta de San Francisco plein in het stadscentrum is een prima startpunt voor een dagje winkelen.

TIP: Puerta de San Francisco plein heette voorheen Plaza Calvo Sotelo. Deze naam komt nog steeds voor op en op Google Maps!

 

Plaza Mar 2 - Dit winkelcentrum is zoals vele winkelcentrums een goede plaats om te shoppen hier bevinden zich meer als 100 winkels, zelfs een kinderspeeltuin, een bioscoop, fastfoodrestaurants en tapasbars, o, ja er is ook nog een apotheek!

 

Avenida Alfonso X El Sabio - Dit is een van de hoofdstraten van de stad Alicante hier ligt het Mercado Central (de Centrale Markt), maar ook een aantal van de beste, centraal gelegen winkels.

De stranden van Alicante

Alicante heeft een aantal stranden, in het centrum ligt het lange zandstrand van Postiguet, erg populair onder toeristen.

La Albufereta, is een kleine strand waar veel locals naartoe gaan.

Verder op ligt het rustige Cabo de Huertas. Noordelijk van Cabo de Huertas vind je Playa San Juan is zeker een van de betere stranden van Alicante.

TIP: Ga met de hond naar het hond vriendelijke Playa de Agua Amarga.

 

Explanada de Espana

Rambla Méndez Núñez is een prachtige boulevard, en bestaat uit meer dan zes miljoen tegels en dat alles in de kleuren van de stad – rood, blauw en wit – in een golvend patroon. De Rambla Méndez Núñez is omzoomd met heerlijke palmbomen.

TIP: Koop een ijsje bij Peret,  dit is een echte klassieke ijssalon (einde boulevard)!