Reisverhaal Pinoso

Gepubliceerd op 15 december 2022 om 09:46

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

 

De afgelopen week zijn we druk geweest met het schilderen van de muren en de plafonds op de bovenverdieping. Natuurlijk eerst de oppervlakken gereed maken voor de schilderklus. Gaatjes opvullen, glad schuren en de hele mikmak afplakken want op de plafonds zijn de houten balken zichtbaar, deze zijn al eerder in een donkere beits gezet en die willen we graag in het zicht houden. Al met al weer een pittige klus, vooral omdat de kamers boven heel hoog zijn. Sommige plafonds zijn in de nok wel 6 meter hoog. Gelukkig hebben we 2 steigers. Zelf hebben we een hele hoge gekocht en de andere is wat lager, deze mogen we lenen. Dit maakt de klus wel iets gemakkelijker. Wat ook makkelijk is dat we een groot gedeelte van de kamers met een verfspuit kunnen schilderen. Alleen tussen de balken en een deel van de bovenkant van de muren schilderen we met de kwast en roller.

Op dit moment is de eerst badkamer gereed om te worden geïnstalleerd en de bijhorende slaapkamer kan worden ingericht. Deze kamer willen we graag zo snel mogelijk af hebben, want volgende week komen vrienden uit Nederland bij ons logeren en meeklussen. Dan is het toch wel leuk om ze te laten slapen in een kamer die al best af is. Het is heel fijn om alle spullen die we de afgelopen twee jaar hebben verzameld te voorschijn te halen, op te knappen, te schilderen en een plek te geven in ons huis. De tweede slaapkamer boven is op de helft en de badkamer bij deze kamer is de volgende die aan de beurt is.

 

Helaas is er nog geen update over de elektra. De afgelopen week was voor veel bedrijven een vrije week, dus zal er aan onze zaak niet veel gedaan zijn. Wel is deze week een klusjesman bij ons aan het werk geweest, die heeft in de badkamers de overgang tussen de tegels en muren netjes gestuct. Waarschijnlijk komt volgende week een andere man en die gaat helpen met het voegen van de terracotta tegels. Dit blijkt voor Danielle een te zware en te grote klus te zijn en wat hulp is dan ook erg fijn. Bij onze buren gaat de verbouwing nu ook lekker rap, er wordt weer een deel van het dak vervangen en eindelijk hebben ze ramen. Beetje bij beetje schiet het bij hun dus ook op.

Dit weekend worden in Spanje veel kerstmarkten georganiseerd, zelf staan we zondag 11 december op een kerstmarkt in het dorpje Culebron. Culebron is net zoals Rodriguillo onderdeel van Pinoso. De kerstmarkt in Culebron is één van de grootste in de regio en met een heel gevarieerd aanbod. Zoek je een leuk kado of heb je gewoon zin in een gezellige markt, kom dan zondag naar Culebron. We staan op de markt met onder andere onze likeuren, gins en dressings. Hasta luego Tom y Danielle