Opening stranden

Gepubliceerd op 31 mei 2020 om 13:09

De steden Alicante en Elche zullen vanaf maandag 1 juni meteen de stranden openen zodat alle inwoners weer kunnen gaan zonnen en zwemmen in zee. Maar onder welke omstandigheden en met welke maatregelen is nog niet bekend. 

 

Precies vanwege de te nemen maatregelen hebben Benidorm en Torrevieja besloten de stranden pas 14 dagen later op 15 juni te openen. Met andere woorden, tot 15 juni mag er in Benidorm en Torrevieja nog niet in zee gezwommen worden.

Deze beslissing is genomen omdat deze gemeenten nog geen plan hebben om het aantal aanwezige personen te controleren en om ervoor te zorgen dat de aanwezige strandgangers maar voor een bepaalde tijd op de stranden aanwezig mogen zijn. 

Zoals de regels aangeven mag er slechts een 50% van de normaal toegestane capaciteit aanwezig zijn op de stranden wat niet meer is dan 15.000 strandgangers op 6 kilometer strand in Benidorm.

 

Ook de gemeenten Finestrat en l’Alfas del Pi houden de stranden voorlopig tot 10 juni gesloten. In Altea wil men deze maandag 1 juni meteen de stranden openen maar zal het pas tot 15 juni duren voordat er strandwachten aanwezig zijn. Er zijn wel 15 personen die op het aantal aanwezige strandgangers gaan controleren.

De stranden in Vila Joiosa gaan met uitzondering van het Bol Nou strand (vanwege de gevolgen van storm Gloria) ook open op maandag 1 juni. Naar de stranden gaan zal echter wel gebonden zijn aan tijdvakken. In El Campello gaan de stranden deze maandag 1 juni weer open

In de Vega Baja regio is nog niet bekend wat er gaat gebeuren met de stranden van Orihuela en Pilar de la Horadada.