Pelletkachel Nordic

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 00:09

Vanaf heden kan u bij ons terecht voor de pelletkachel van Nordic.

https://nordicfire.nl/assortiment/pelletkachel-ilvar7/

Wij zorgen voor de levering,plaatsing en attest in uw villa in  de Costa Blanca.

 

De pelletkachel Ilvar 7, compact, prachtig vuur en met de mooiste innovaties

De Ilvar 7 is een nieuwe pelletkachel uit gietijzer opgebouwd welke voorzien is van alle denkbare innovaties. Het mooiste vlammenspel, goed regelbaar dankzij de uitgebreide Touch afstandbediening en standaard WIFI regeling en volledig instelbaar naar wens. De ruimte ventilator heeft verschillende standen en is zelfs geheel naar wens uit te schakelen. Hierdoor is de pelletkachel fluisterstil. Daarnaast zorgt de innovatieve automatische reinigende kantelrooster en ruime aslade ervoor dat u tot wel een maand kunt stoken.

Verder heeft de Ilvar 7 de volgende innovaties

  • Niet hoorbare vijzelmotor:De innovatieve vijzelmotor stopt en start niet meer, maar draait continu met een lage snelheid waardoor het vervelende start/stop geluid niet meer aanwezig is. Hierdoor is de Ilvar 7 veel stiller dan gewone pelletkachels.
  • Gepatenteerde vol-automatische-reinigingDe Nordic Fire pelletkachel Ilvar 7 is voorzien van een nieuwe gepatenteerde vol-automatische-reiniging. De brander kantelt automatisch waardoor de rest-assen worden afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd en u kunt tot wel een maand blijven stoken zonder de alsade te hoeven reinigen.
  • Nog zuiniger met pellets: Auto Pilot SystemMet het Auto-Pilot-System kunt u langer verwarmen met 1 vulling pellets. Bij een standaard pelletkachel zal de temperatuur in de praktijk op kunnen lopen door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteen trek. Hierdoor verliest u veel warmte zonder dat u er erg in heeft. Dankzij het innovatieve Auto-Pilot-System zal het rendement optimaal blijven doordat de pellet toevoer en verbrandingssnelheid automatisch worden aangepast. Hierdoor bespaart u ten opzichte van standaard pelletkachels op het verbruik van de pellets.

Naast bovengenoemde zijn er veel meer innovaties welke uw Nordic Fire kachel onderscheidt van de rest. Lees hier over alle Nordic Fire innovaties…

 

Rookgas afvoer boven of achter

 

De Ilvar kan met een boven of achteruitgang gekozen worden. Met een bovenuitgang bespaart men veel ruimte waardoor de kachel minder ver van de achterwand geplaatst kan worden.

Hiervoor is een speciale bovenaansluitset te bestellen, die achter in de kachel wordt verwerkt, zoals hier aangegeven op de afbeelding.

 

 

Technische gegevens                                                                                              

   Nominaal regelbaar vermogen2,5 – 7 kW   Pelletverbruik0,5 – 1,4 kg/h   Rendement94,5%   RookgasafvoerØ 80 mm   Aansluitmogelijkheid externe luchtØ 50 mm   Inhoud pellet reservoir15 kg   Brandduur10 – 30 uur   Maatvoering H x B x D1057 x 546 x 477 mm   Gewicht155 kg