Wanneer kunnen we terug vliegen

Gepubliceerd op 4 mei 2020 om 13:04

Kunnen we binnenkort terug genieten van onze nieuwe villa in Spanje?

We snakken om terug naar ons geliefde Spanje te vliegen, maar hoe zit het met de vluchten?

Is er licht aan het einde van de tunnel? Nu de lockdown-maatregelen in België weldra versoepeld worden en het ook in Spanje geleidelijk aan de goede weg uit gaat, kunnen we terug beginnen te dromen.

 

Hieronder vind je een update van de dienstmededelingen van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op Spanje vliegen, met ook hun link erbij voor de laatste updates.

 

Het is duidelijk dat de vliegmaatschappijen niet vóór 1 juni hun activiteiten zullen hernemen. En men zal vanuit een opstartfase geleidelijk aan het vluchtaanbod doen toenemen.

We hopen dat rond midden juni er voorzichtig terug gevlogen kan worden naar Spanje. Het is dus nog even geduld uitoefenen.

 

Dit is wat de luchtvaartmaatschappijen melden:

BRUSSELS AIRLINES

Brussels Airlines verlengt de tijdelijke opschorting van haar vluchten verder en zal de vluchtactiviteiten niet opnieuw starten vóór 1 juni.

Klanten hebben tot 31 augustus 2020 de tijd om hun tickets om te boeken naar een nieuwe vertrekdatum en / of andere bestemming. Reizen kan worden uitgesteld tot 30 april 2021.

Om haar activiteiten opnieuw op te starten, werkt Brussels Airlines aan een verlaagd maar stabiel vluchtaanbod dat geleidelijk zal toenemen als gevolg van de evolutie van de vraag.

Link: https://press.brusselsairlines.com/brussels-airlines-extends-the-temporary-suspension-of-its-flights

 

TUI Fly

In overeenstemming met de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april, heeft TUI Belgium besloten om t.e.m. 07 juni 2020 alle vakanties te annuleren  en heeft TUI Airlines Belgium besloten om alle TUI fly vluchten t.e.m. 07 juni 2020 te annuleren.

Voor uw geannuleerde vlucht zult u van TUI fly een voucher ontvangen voor de betaalde reissom waarmee u een nieuwe vlucht op een later tijdstip kunt boeken, van zodra de situatie het toelaat het vluchtprogramma te hernemen. U zult uw voucher via e-mail toegestuurd krijgen. Deze e-mail zal alle nodige informatie bevatten. U hoeft hiervoor dus geen contact op te nemen. 

Link: https://www.tuifly.be/nl/coronavirus

 

VUELING

Verwachting: niet voor 1 juni

Update over storingen als gevolg van Covid-19:

Vueling past zich aan de uitzonderlijke situatie waarmee we allemaal worden geconfronteerd aan door verschillende flexibiliteitsopties aan te bieden voor uw huidige en toekomstige boekingen.

We raden u ook aan onze communicatie regelmatig te controleren op updates over wijzigingen in onze activiteiten. Meer informatie over Vueling News.

Link: https://www.vueling.com/en/latest-travel-information/

 

TRANSAVIA

Het coronavirus (COVID-19) houdt de hele wereld in zijn greep. We ondervinden nu allemaal de gevolgen en weten niet hoe lang deze situatie duurt. 

  • Annulering alle vluchten t/m 27 mei
  • Omboeken zonder wijzigingskosten
  • Voucher voor geannuleerde vlucht

Veelgestelde vragen over uitstel Brussel

Waarom wordt het vliegen vanaf Brussel vanaf zomer 2020 uitgesteld naar maart 2021?  We verwachten dat de gevolgen van het coronavirus niet zomaar over zullen zijn. Daarom hebben we besloten om vluchten vanaf Brussel gelijk tot maart 2021 op te schorten. Daarnaast is Brussel een investering, uitstellen is dus ook kostenbesparing op de korte termijn.

Ik heb een ticket voor een vlucht van of naar Brussel. Krijg ik nu mijn geld terug?

Nee, je krijgt een voucher waarmee je later een nieuwe vlucht met ons kan boeken. Die vlucht mag ook vanaf een vliegveld in Nederland vertrekken. 

link: https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus/

 

RYANAIR

Verwachte hervatting: niet voor 1 juni

BELANGRIJKE KLANTINFORMATIE

UPDATE MA 27 APR - BEPERKT SCHEMA UITGEBREID TOT 14 MEI

Aangezien de meeste EU-landen vliegverboden of andere beperkingen hebben opgelegd, staan meer dan 99% van de vliegtuigen van Ryanair staan ​​ aan de grond.

Op dit moment weten we niet hoe lang de vergrendeling zal duren. We staan ​​volledig achter de maatregelen genomen door EU-regeringen en we zijn klaar om terug te vliegen als COVID-19 is verslagen, wat hopelijk eerder vroeg dan laat zal zijn.

Laten we tot die tijd allemaal zorgen voor onszelf, elkaar, onze families en onze gemeenschappen .

Link: https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/disruptions-and-refunds/coronavirus-covid-19