Veiligheid op de werven

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 00:28

Veiligheid is voor ons een topprioriteit.

We besteden veel middelen en mensen om een maximale veiligheid te garanderen voor onze eigen medewerkers, leveranciers en onderaannemers en voor onze klanten.

 

Een greep uit de maatregelen:

 1. Regelmatige opleidingen over het voorkomen van calamiteiten en het veilig werken in het algemeen en specifiek met bepaalde machines
 2. Het voorzien en sensibiliseren op het dragen van gepaste veiligheidsuitrusting. O.a. helm, veiligheidsschoenen, gepaste kledij, handschoenen, veiligheidsbril,gehoorbescherming.
 3. Voldoende rust nemen en voldoende drinken tijdens heel warm weer.
 4. Correcte signalering en afbakening van gevaarlijke plaatsen.
 5. Pictogrammen bij het betreden van onze werven.
 6. Verbanddoos voor de eerste hulp  bij ongevallen.
 7. Nooit alleen werken, bij een calamiteit kan er in team sneller ingegrepen worden.
 8. De werken starten pas als de werf volledig kan afgesloten worden en slotvast is.
 9. Een werf mag enkel betreden worden door personen die daar moeten zijn om te werken of een levering te doen of een inspectie uit te voeren.
 10. De werf moet ten allen tijde afgesloten zijn met een slot om te vermijden dat er ongezien toch mensen de werf betreden.
 11. De werf bezoeken kan, mits correcte begeleiding, wij vragen onze klanten dan ook om steeds een afspraak te maken zodat een gekwalificeerde medewerker aanwezig is. We beperken bezoekers tot maximaal 2 mensen en kinderen jonger dan 18 jaar zijn niet toegelaten. Wees op de werf altijd alert voor gevaarlijke situaties, klim niet op ladders, daal niet af in putten, kijk ook naar bewegende voertuigen of machines. Gedurende bepaalde werken kan het zijn dat er geen bezoek op de werf mag, hou daar rekening mee.
 12. Wij hebben voor elke werf een veiligheidscoördinator die specifiek per werf een veiligheidsplan opstelt en deze ook controleert.
 13. Wij zijn een ongevallenvrij(ongevallen met werkverlet) bedrijf en doen er alles aan om dit zo te houden.

 

Wij rekenen op jullie medewerking en begrip.